Wednesday, May 20, 2009






Dari kiri, Azeli Ali, penulis dan Zhafaran Nasib
Pak Ud (gambar atas)
Salam..
Akhirnya, setelah sekian lama aku stop mende blog-blog nih, hari ni aku ambil keputusan untuk aktif balik (kononnya la). Orang lain ada blog, aku pun nak ada blog gak. Sampai bila nak baca blog orang aje kan? Terima kasih kepada Azeli Ali (wartawan Kosmo P. Pinang) kerana `menyedarkan' aku semula (padahal mamat ni takde attention nak buat macam tu pun). Walaupun aku kena kutuk oleh mamat Ganu nih (kadang² dia ngaku dia orang Peghak) dengan mengatakan url blog aku nih macam budak sekolah rendah, namun aku tekadkan semangat untuk meneruskan perjuangan (macam nak pi berperang lak).

Alamak! Baru nak sambung taip, tiba-tiba mata aku terpandang satu lembaga tinggi di tepi aku. Aku amat mengenali lembaga itu dan telah mengenalinya kira-kira 1 tahun setengah yang lalu ketika aku datang ke Penang. Mamat lembaga ni mempunyai nama. Namanya Amirul Amin @ nama glamernya, Pak Ud. Dia ni nak kata hensem, aku rasa Zhafaran Nasib (jurugambar Kosmo Penang) hensem lagi tapi Pak Ud ni ala² penyanyi Akon tu la (yang nyanyi lagu Lonely).
Miahahaha!

Kelihatan Nurul Huda Hassan sedang terkalut-kalut mencari local story untuk hari ni. Penang hari ni memang dry, takde sebarang esaimen. Aku ok le gak tadi gi pc polis kat IPK, rampasan ganja Rm900K. Bos aku, Abu Hakim takde hari ni sebab ada meeting hapa ntah kat KL nun! Kiranya tenang sket la! Ahaks!

'Andai diberi emas permata, kupilih senyumanmu'.. Antara bait-bait lagu yang aku sedang dengar sekarang ni. Lagu rock kapak nih. Memang mantop tapi sayangnya aku tak tau kumpulan apa dan tajuk apa lagu nih! Aku memang lemah bab-bab macam tu. Kalau masuk rancangan Aznil Hj. Nawawi, Jangan Lupa Lirik tu tobat aku kalah teruk! Miahahaha!

Petang ni, bebudak tu nak main badminton plak! Aku keseorangan lagi le nampaknya! Nak balik awal skitlah.. nak amik baju dobi kat Taman Pekaka tu. Aku rasa tak sampai RM10 aku kena caj sebab tak banyak sangat pakaian. Korang mesti kata aku pemalas kan sebab tak basuh baju sendiri? Lu pikir la sendiri..!!

Ok la, aku pun malas nak taip panjang² sebab post aku kali ni sekadar introduction je setelah lama menyepi. Tapi kali ni aku nak tulis blog santai-pantai saja. Tak mau terlalu serius sebab korang mesti malas nak baca punya. Aku lagi la malas nak taip mende serius² sangat! Seriuuusssss aku cakap nih! Miahahahahaha!

Wassalam..

Labels:

1 Comments:

Anonymous Peminat said...

mantop la Encik Fairol nih..

6:26 PM  

Post a Comment

<< Home